Wandelen

Vanaf de camping zijn verschillende rondwandelingen (PR = Petite Randonnée) mogelijk van een afstand tussen 6 en 12 km, die tussen de 2 en 4 uur duren. Ook vanuit Saint Martin Cantalès en andere dorpen in de omgeving bestaan volop wandelmogelijkheden en waar je van de mooie uitzichten kunt genieten. De wandelroutes zijn goed aangegeven en er zijn folders beschikbaar met een beschrijving van de bijzonderheden.

Vanuit Saint Christophe les Gorges kun je naar beneden wandelen naar de kapel. Tussen de 2 rivieren heb je een prachtig uitzicht op de Gorges de la Maronne.

Bij Salins is een rondwandeling mogelijk onder een waterval door en vervolgens via een touwbrug over de rivier. 

In de wijdere omtrek zijn ook veel wandelmogelijkheden. Zo zijn in de Monts du Cantal verschillende lange afstandswandelingen te maken (GR = Grande Randonnée), en zijn bergen van uiteenlopende hoogten te beklimmen, bijv. de Puy Violent (1594 m) en de Puy Mary (1787 m), met als beloning een geweldig vergezicht, waar je ook kijkt. 

Een bijzondere ervaring is het wandelen over de verlaten spoorlijn. Voor de avontuurlijke wandelaar zijn de tunnels vlakbij de camping natuurlijk spannend. Wel een zaklamp meenemen!

Als je nog vragen hebt, stuur dan even een mail via "Contact" onderaan de pagina.

Klik op de kleine foto's om deze vergroot weer te geven.