Vissen

Camping Pont du Rouffet is een ideale plek voor vissers. Doordat de camping direct aan het 410 ha grote meer (Lac d'Enchanet) ligt, biedt dit vele mogelijkheden voor vissers. De camping heeft een eigen strand, waar je naar hartelust kunt vissen op snoek, snoekbaars, baars, meerval, zeelt, brasem, barbeel, forel, voorn en andere vissoorten. 

Het meer is 17 km lang met vele strandjes die op sommige plaatsen ook met de auto zijn te bereiken, of lopend natuurlijk. Bij de rivieren die uitkomen op het meer (minder dan 500 meter van de camping) kan er op forel worden gevist.

’s Nachts mag er niet worden gevist. Wel mag je met levend aas vissen.

Als je met wormen wilt vissen, dan is het verstandig om deze uit Nederland of België mee te nemen, want in Frankrijk zijn wormen erg duur.

Het visseizoen is open gedurende de opening van de camping. Uitzondering: snoekbaars vanaf 11 juni.

De Visfederatie gaat over de vergunningen. Alle soorten visvergunningen (bijv. voor toeristen, voor kinderen, enz.) zijn via hun website te koop, voor heel Frankrijk of per departement. 
Via die site kun je van tevoren een vergunning bestellen, ook in het Engels of Duits. Zie onder de knop “Links”. 
Ook in de buurt van de camping zijn er visvergunningen te koop.

In het hoogseizoen (van 10 juli tot 26 augustus) zijn plaats nr. 1 t/m 11 vrij van auto's en kampeerbusjes.

In 2009 werd regelmatig zeelt gevangen (grootste 65 cm), snoekbaars (grootste 90 en 92 cm) en meerval (98 en 100 cm). In 2010 was de grootste zeelt 54 cm en de grootste snoekbaars 97 cm. Ook vang je regelmatig voorns van meer dan 30 cm lang (de grootste in 2008 was 49 cm). In 2011 werden minder grote vissen gevangen. Wel werd er bijv. een baars gevangen van 46 cm. 2012 was weer een goed visjaar, er werden grote vissen gevangen. Vooral veel meerval, de grootste was 145 cm. Van de snoekbaarzen was de grootste 91 cm. In 2013 werden in juni veel roofvissen gevangen. In het hoogseizoen vingen sommigen bijna elke dag een meerval, anderen geen een. In 2014 werd weinig snoekbaars gevangen. Snoek ging beter, daarvan zijn er 2 van ruim 1 meter gevangen. Zelf heb ik er een van 95 cm gevangen. Meerval ging voor de meeste vissers heel goed, de grootste was 185 cm. In 2015 liet de snoekbaars zich moeilijk vangen. Wel werd er veel witvis gevangen. Ook snoek en meerval gingen goed, vooral in het voorseizoen.

De laatste jaren wordt er niet veel snoekbaars meer gevangen, de meerval neemt langzaamaan de overhand.

Als je nog vragen hebt, stuur dan even een mail via "Contact" onderaan de pagina.

Klik op de kleine foto's om deze vergroot weer te geven.