Natuur

De Cantal staat bekend om zijn schitterende natuurgebieden en landschappen. Het is een dunbevolkt en weinig toeristisch gebied, waardoor de natuur nog ongerept is.

Roofvogels (buizerd, rode en zwarte wouw enz.) zweven boven het meer en af en toe duikt een visarend naar een vis. Soms vliegt een ijsvogel voorbij of duikt in het water om waterinsecten en kleine visjes te vangen. ’s Avonds zijn er vaak uilen te horen, bijv. bosuilen. Ook kleinere vogels zijn volop aanwezig, zoals verschillende spechten, vinken (distelvink e.d.), zwarte roodstaart, uiteraard veel mezen (kool-, pimpel- en zwartkopmees), enzovoort. 

In de bossen leven eekhoorns, hermelijnen, marters, dassen en everzwijnen. Soms zijn er vlakbij de camping reeën te zien die uit het meer drinken. De vos laat zich onderweg naar de camping wel eens zien, de das is moeilijker te ontdekken. In 2009 is zelfs de zeer discrete genetkat, die in heel dunbevolkte gebieden leeft, gesignaleerd. 

Zowel de forel als de otter die in de rivier voorkomen, wijzen op water en een milieu van een uitstekende kwaliteit. 

Er zijn verschillende vlindersoorten te bewonderen op de camping en daarbuiten: kolibrievlinder, koninginnepage, koningspage, glasvleugelpijlstaart, enz. Ook zijn er veel hagedissen (o.a. smaragdhagedis), krekels en sprinkhanen (o.a. sabelsprinkhaan). 

Op de camping groeit een grote verscheidenheid aan bloemen en planten (o.a. wilde aardbei, mint, vingerhoedkruid, tijm, longkruid). Daarbuiten orchideeën, salomonszegel, enz.

Als je nog vragen het, stuur dan even een mail via "Contact" onderaan de pagina.

Klik op de kleine foto's om deze vergroot weer te geven.